Starttider

Kl. 06:00 – 08:10

16 mil – Siljan och Orsasjön

Följ skyltning: Grön 16

Kl. 08:10 – 08:25

7 mil – Orsasjön

Följ skyltning: Röd 7

Kl. 09:00 – 09:30

12 mil – Siljan

Följ skyltning: Blå 12

Här är Siljan Runt

Vid Idrottsparken på Sollerön (se karta nedanför) har vi centrum för arrangemanget. Här är start och mål för loppet, nummerlappsutdelning, matservering för de som förbeställt mat och vi har viss försäljning och utställare på plats.

Parkering

Parkeringen vid start- och mål är öppen från fredag 5 juni kl.15:00.

OBS! Om du parkerar utan att anvisats plats från parkeringsvakt får du ha med i beräkningen att du måste flytta ditt fordon.

Det finns begränsat med parkerings­platser så försök minimera antalet bilar vid start- och målområdet. Respektera och följ skyltning och parkeringsvakters anvisningar på hela Sollerön. Detta för att få bästa möjliga flöde och säkerhet för bil-, cykel- och gångtrafik.

Vi har dessutom en “drop zone” mellan Sollerö Kyrka och Sockenhuset där bilister kan stanna till och släppa av åkare som cyklar sista biten till starten.

Husbil för övernattning

Om du planerar att ta husbil till Sollerön för att övernatta i anslutning till loppet måste du ha ett parkeringsbevis väl synligt i din framruta när du anländer.

Detta obligatoriska parkeringsbevis erhåller du genom att senast 24 maj anmäla till info@siljanrunt.se att du kommer med husbil för övernattning. Du får då ett parkeringsbevis per e-post vilket ska skrivas ut och placeras väl synligt i din husbils framruta.

Vi har möjlighet att ta emot 50 husbilar för övernattning så det är först till kvarn som gäller.

Följande förhållningsregler gäller:

  • Du kan anlända fredag 5 juni kl. 15:00 – 22:00 eller under lördag 6 juni.
  • Följ parkeringsvakters anvisningar.
  • Respektera säkerhetsregler om 4 meters avstånd mellan husbilarna.
  • Vi har ingen möjlighet att erbjuda el, vatten, kök eller tömning av latrin vilket vi önskar att ni respekterar och önskar ni camping med servicemöjligheter hänvisar vi till professionella campinganläggningar i området.

Organisationen för Siljan Runt har valt dessa rutiner då antalet husbilar ökat avsevärt senaste åren och detta är för er trivsel och säkerhet och förenkling för vår planering. 

Nummerlappar och chip

Nummerlapp med inbyggt chip och märkning för din cykel hämtas ut fredag 5 juni kl. 16-22 eller lördag 6 juni från kl. 05.30 vid start- och målområdet.

För att hämta ut din nummerlapp ska du uppge ditt startnummer. Om inte ditt namn står på nummerlappen kan det hända att du köpt en start av någon efter att nummerlapparna printats av arrangörer. Kontrollera då att rätt startnummer har rätt namn i deltagar­listan eller meddela detta i nummerlappsutdelningen så kan funktionärer där hjälpa dig tillrätta och kontrollera detta.

Det är av största vikt att rätt namn hör till rätt startnummer i anmälnings­systemet då det är en säkerhetsrisk att cykla under fel namn.

På baksidan av din nummerlapp ska du ange namn och telefonnummer till anhörig samt ev. sjukdom.

Nummerlappen med inbyggt chip ska sitta på ryggen och cykelmärkningen ska sitta under sadelstolpen eller på ramen.

Starten

På Siljan Runt kör vi med rullande start där man köar genom fållor fram till starten som sker fortlöpande inom aktuell färdvägs startintervall.

Det innebär att du som anmäld cyklist inte erhåller ett angivet klockslag för din start utan i praktiken kan du välja att ställa dig med dina cykelkompisar och kliva in i fållan tillsammans. När ni är framme vid starten kan ni då rulla iväg tillsammans.

Man behöver alltså inte anmäla sig tillsammans eller se till att anmäla sig med sin grupp utan man grupperar sig på plats när man väljer att kliva in i startfållan.

Det enda du behöver hålla reda på är mellan vilka tider just din färdväg startar. Längst ner på sidan hittar du vilka starttider som gäller för just din färdväg.