Färdväg 12 mil Siljan

Följ skyltning: Blå 12
 • Fu – 2 mil
  Dryck, bullar, bananer, korv, soppa, cykelservice
 • Leksand – 7 mil
  Dryck, bullar, bananer, soppa, cykelservice
  Kontrollen stänger kl. 15:15
 • Fornby – 8 mil
  Dryck, bullar, kaffe
  Kontrollen stänger kl. 16.30
 • Björka – 10 mil
  Dryck, bullar
  Kontrollen stänger kl. 17:15
 • MÅL – 12 mil
  Målet stänger kl. 18:00

Cykelfärden börjar vid Idrottsparken på Sollerön och går vidare genom Vinäs och Mora där du åker rakt fram i första rondellen över bron till Mora-Noret. Där tar du till höger i rondellen och cyklar genom Färnäs och Nusnäs ut på riksväg 70 mot Fu där du hittar första kontrollen. I Vikarbyn svänger du av riksvägen och får åter åka på byvägar fram till Rättviks kyrka.

Efter Rättvik cyklar du åter på riksväg 70 förbi flera av de vackra Leksandsbyar som ligger utefter Siljans strand. Före den långa backen upp till Tällbergsporten svänger du av Riksv 70 och cyklar förbi byarna Kullsbjörken,  Östanhol och Laknäs innan du kommer upp till Tällberg och vidare mot Hjortnäs. Vid Sommarland i Leksand finns den andra kontrollen.

Efter Leksand svänger du till höger och cyklar genom Västanvik och Grytnäs och vid Fornbybanken väntar kontroll tre. Sedan passerar du Siljansnäs och Lundbjörkens fäbodar för att hitta den sista kontrollen i Björka fäbodar. Efter Björka är det bara sista biten till målet på Sollerön.

Ladda ner
För höjdprofil se karta under färdväg 16 mil.